Utwórz procedurę AUTO1, wywołanie której spowoduje narysowanie na ekranie kształtu samochodu jak na Rysunku 1. Proporcje samochodu przedstawiono na tle siatki o rozmiarach 50 pkt. (siatka stanowi tylko ułatwienie analizy wymiarów elementów samochodu - nie należy jej definiować)
Z tego co widziałem, nie czytacie dokładnie poleceń, koła miały mieć bok 50, a nie 25. Auto miało mieć wysokość 100 a nie 200, a takie wymiary widziałem jak sprawdzałem prace. Osie kół miały być dokładnie pod "załamaniami" szyb z dachem i maską. Wszystko było punktowane.
No i pamiętać też trzeba o tym nieszczęsnym wzorze na przekątną kwadratu, bez którego tu się nie można było obyć.
Kto zrobi, niech wklei kod między znacznikami CODE.
Niestety auto niezbyt dobrze narysowane, ma wyglądać tak jak na obrazku, zwróć uwagę gdzie jest oś każdego koła. I przypominam o wzorze na przekątną kwadratu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum