Uff... sie nakreślałem... masz pecha, bo jesteś pierwszy...
Więc tak:
Najważniejsza sprawa: SEKCJE
Sekcje to najbardziej "mocny", że tak powiem, podział dokumentu, oddzielne sekcje mogą być dowolnie formatowane, i jedna nie ma wpływu na drugą.
Proponuję ograniczyć podział na sekcje do 4, bo są 4 ćwiczenia. Czyli po każdym ćwiczeniu dajemy 'podział sekcji', i od tej pory można zająć się 4 logicznymi częściami dokumentu z osobna, dzielić je na kolumny, jeśli trzeba i nie będzie to miało wpływu na resztę dokumentu.
W wyniku błędnego podziału na sekcje masz tam "od groma" Enterów, jak je teraz zaczniesz kasować, to posypie się cały układ dokumentu. Po podziale na sekcje, ten problem zniknie.
Ćwiczenie 1: Figury eleganckie - nie mam pytań.
Ćwiczenie 2: Ten pierwszy nieszczęsny wzór sugeruję dać CAŁY do tabeli, w tym drugim tabelka otaczająca jest za duża i wystaje poza margines.
Strzałka w prawo ma być wstawiona jako Symbol a nie wpisana z klawiatury. Poza tym obydwa wzory mają być POCHYLONE.
Ćwiczenie 3: Kolumny mają być WYJUSTOWANE. W ogóle można wyróżnić 3 części z kolumnami, 1 - podział na dwie bez kreski pomiędzy; 2 - podział na 3 kolumny pooddzielane kreskami; 3 - dwie kolumny, lewa (2 razy szersza od prawej), no i prawa, identyczna jak ta nad nią, ma być tak samo szeroka i podział między tymi kolumnami ma być w tym samym miejscu, co między kolumną 2 a 3 w części powyżej.
Ćwiczenie 4: Tabela jest ok
Ćwiczenie 5: Ten napis to ma być ZNAK WODNY, ma się pojawiać na wszystkich stronach tego dokumentu i musi mieć stonowane barwy, żeby nie przeszkadzał w czytaniu tekstu.
To na razie tyle, pozostali uczestnicy PROSZĘ KONIECZNIE uwzględnić to co tu napisałem, przy formatowaniu swoich dokumentów.
1. Ćwiczenie 5: Ten napis to ma być ZNAK WODNY, ma się pojawiać na wszystkich stronach tego dokumentu i musi mieć stonowane barwy, żeby nie przeszkadzał w czytaniu tekstu.
Zrobiłem tylko nie wiem co zrobić ze znakiem wodnym, konkretniej jak go zrobić ??
Konkurs za 3 tyg. więc ruszamy, czekam na dokument od tych trzech panów chętnych do rywalizacji. Proszę przeczytać ten temat uważnie, żebym nie musiał się powtarzać.
90% błędów omówiłem w tym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum